ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Αρχική » Κανονισμός

Κανονισμός

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί ως δανειστική και ως αναγνωστήριο. Οι ημέρες και το ωράριο λειτουργίας αναγράφονται στην εξώθυρα.
Στη Βιβλιοθήκη βρίσκονται βιβλία κ.ά. που είναι αναντικατάστατα, γι’ αυτό και δεν δανείζονται. Αυτά τα βιβλία υπάγονται στις ακόλουθες κατηγορίες:
α. Σπάνιες εκδόσεις, χάρτες, χ/φα, φωτογραφίες, μονόφυλλα κ.τ.ό.
β. Λεξικά και εγκυκλοπαίδειες
γ. Λυτά τεύχη περιοδικών και φύλλα εφημερίδων
δ. Βιβλία αναφοράς (referense books)
ε. Ειδικές σειρές
στ. Εκδόσεις της Φλώρινας ή για τη Φλώρινα (και την περιοχή της)
ζ. Εκδόσεις Τέχνης
Από τα βιβλία που είναι διαθέσιμα για δανεισμό, ορισμένα – όπως εκείνα της Ιστορίας – δανείζονται μόνο για το Σαββατοκύριακο (Παρασκευή μέχρι Δευτέρα) και τα υπόλοιπα για 15 ημέρες. Καθένας δικαιούται να δανειστεί έως δύο βιβλία, εφόσον έχει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο, ανάλογο, πιστοποιητικό.
Σε περίπτωση φθοράς, καταστροφής ή απώλειας του βιβλίου ο δανειζόμενος πρέπει να το αναπληρώσει με νέο βιβλίο, το ίδιο είτε ίσης αξίας. Αν το βιβλίο δεν επιστραφεί στην ορισμένη ημερομηνία, τότε εκείνος που το δανείστηκε έχει ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ. Όσοι επανειλημμένα καθυστερούν να επιστρέψουν τα βιβλία που δανείστηκαν, χάνουν το δικαίωμα του δανεισμού. Ο δανεισμός παύει μια ώρα παύει μία ώρα πριν από τη λήξη του εργάσιμου ωραρίου της Βιβλιοθήκης.
Όσοι εκπονούν εργασίες (μεταπτυχιακές κτλ) μπορούν να κάνουν χρήση ή να φωτοτυπούν είτε να αντιγράφουν και από το μη δανειζόμενο υλικό της Βιβλιοθήκης με τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α. Γραπτή πιστοποίηση για την εκπόνηση της εργασίας
β. Έγκριση του δωρητή (σε περίπτωση που το ζητούμενο υλικό έχει δωρηθεί στη Βιβλιοθήκη από ιδιώτη)
ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΧΑΜΗΛΟΦΩΝΑ.

Ευχαριστούμε για την τήρηση του κανονισμού

Αρέσει σε %d bloggers: