ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Αρχική » Συνεργασίες

Συνεργασίες

Advertisements

Συνεργασίες

Η Βιβλιοθήκη συνεργάζεται με τους εκπαιδευτικούς της ευρύτερης περιοχής καθώς επίσης και με βιβλιοθήκες συλλόγων της περιοχής.

Πολύ σημαντικές είναι οι συνεργασίες της Βιβλιοθήκης με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και τα τμήματα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Οι φοιτητές ερχόμενοι για την πρακτική τους άσκηση συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανανέωση του υλικού της βιβλιοθήκης, στην καταγραφή και στην ψηφιοποίηση. Με πολύ μεράκι, φροντίδα, συνέπεια και διατηρώντας άριστες σχέσεις βοηθούν να συντηρηθούν και να αναδειχτούν τα βιβλία και τα περιοδικά της βιβλιοθήκης.

Αξιοποίηση έργου «Υποστήριξη της εκπαιδευτικής πράξης από κινητές βιβλιοθήκες»

Το έργο «Υποστήριξη της Εκπαιδευτικής Πράξης από Κινητές Βιβλιοθήκες» του ΕΠΕΑΕΚ έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές που δεν έχουν το προνόμιο της Βιβλιοθήκης την δυνατότητα γρήγορης πρόσβασης στο ζητούμενο υλικό και τους διευκόλυνε ώστε να έχουν άμεση προσπέλαση σε πηγές πληροφόρησης. Οι Κινητές Βιβλιοθήκες αποτελούν σημαντικό εργαλείο για τη διεξαγωγή μαθημάτων και η χρήση τους συμβάλλει στην εξοικείωση των μαθητών και με άλλα μέσα εκτός των σχολικών εγχειριδίων (βιβλία, εγκυκλοπαίδειες, πολυμέσα).

Η μορφολογία του εδάφους, το ακτινωτό οδικό δίκτυο, οι μακρινές αποστάσεις από την πόλη της Φλώρινας, καθώς και οι ιδιαιτερότητες του Νομού εγκλώβιζαν πολλές περιοχές του σε μια ιδιόμορφη απομόνωση: περιοχές όπου η σύγχρονη βιβλιογραφία, η γνώση, η νέα τεχνολογία της πληροφόρησης, η έρευνα, η αναζήτηση, η σύνδεση με τα βιβλία και το internet δεν μπορούσαν να φτάσουν. Με τη λειτουργία της Κινητής Μονάδας δίνεται στους μαθητές η ευκαιρία να έρθουν κοντά στο βιβλίο και να εξοικειωθούν με το χώρο της γνώσης και της πληροφορίας.

Πρόοδος της Βιβλιοθήκης

Μέσα από το έργο «Υποστήριξη της εκπαιδευτικής πράξης από Κινητές Βιβλιοθήκες» έγινε η πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, γεγονός που βοήθησε να ξεκινήσει η ηλεκτρονική καταγραφή του υλικού με την χρήση του συστήματος αυτοματισμού βιβλιοθηκών (ΑΒΕΚΤ) έτσι ώστε να  μπορούν οι αναγνώστες να χρησιμοποιούν τον Η/Υ για αναζήτηση βιβλιογραφίας από τον κατάλογο Βιβλιοθήκης [OPAC]. H αναζήτηση μπορεί να γίνει με το όνομα του συγγραφέα, τον τίτλο, τον εκδότη κ.τ.λ . Το τμήμα της Κινητής Μονάδας βρίσκεται -σε συνεργασία με το Παιδικό τμήμα της Δ.Κ.Β.Φ.- στη διάθεση του κοινού (με βιβλία και οπτικοακουστικό υλικό) προκειμένου να καλύπτονται με καλύτερο τρόπο οι ζητήσεις που προκύπτουν. Το προσωπικό είναι πάντοτε στη διάθεση του αναγνώστη για κάθε πληροφορία και βοήθεια σχετική με τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης

Δημιουργία site για ανακοίνωση του καταλόγου των βιβλίων της βιβλιοθήκης

Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΕ ΑΡΧΕIΑ ΤΟΥ EXCELΤΩΝ 6000 ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ Η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014-2015, ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΒΙΒΛΙΩΝ. ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΠΡΟΫΠΗΡΧΕ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΣΕ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ EXCEL.

Εκρεμμεί η καταγραφή των κατηγοριών : Ψυχολογίας, Θρησκείας, Φιλοσοφίας, Πολιτικής, Οικονομικών Επιστημών, Δικαίου, Δημόσιας Διοίκησης, Καλών Τεχνών, Μουσικής, Αθλητισμού, Θεάτρου, Δοκιμίων κτλ.

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: